Условия на труд

DataArt назначава хора не за отделен проект, а в компанията. Ако проектът е приключил или ви стане неудобно да работите в него, можете да обсъдите с мениджърите преминаване към друг проект.

В DataArt работният график е гъвкав. Всъщност начинът, по който работи някой от колегите, е предмет на споразумения в рамките на проекта.

В DataArt всички споделят своя опит помежду си: ние имаме много лекции, семинари, уебинари, конференции.

Независимо дали имате нужда от втори монитор, вентилатор на десктопа или банан за следобедната закуска — всичко е възможно.

Фирмата разполага с огромна библиотека от собствените си курсове по всички популярни технологии и методологии, и можете да се отправите на пътешествие по усвояване на знанията и отвъд DataArt. Ако трябва да усъвършенствате английския си, това може да направите директно в рамките на компанията.

Размер на възнаграждението: Възнагражденията се обсъждат поотделно с всеки кандидат. Ако на по-късен етап почувствате, че е време да се преразгледа заплатата ви, във всеки един момент можете да изтъкнете аргумент в полза на увеличението ѝ.

Добрите практики

 • Хората са основната ценност. Ние възприемаме хората като свободни и отговорни индивиди, поставили сме си за задача да се научим как да използваме взаимно, за да постигнем максимална полза.
 • Толерантност. Ние обичаме разнообразието — то ни помага да еволюираме.
 • Гъвкавост. Ние не сме догматици — готови сме да се променим, ако обстоятелствата го налагат.
 • Искреност. Опитваме се да говорим това, в което вярваме, и да вярваме в това, което говорим.
 • Вежливост. Ние сме учтиви, защото това е ефективно и позволява да се губят по-малко емоции за дреболии.
 • Професионализъм. Ние искаме да умеем да вършим добре това, което обещаваме.
 • Търпение. Ние не жертваме нашето бъдеще заради краткосрочни изгоди и не се отказваме след първия неуспех.

Забранени неща

 • Агресия. Ние искаме да бъдем активни и мотивирани, а агресията и изгаря у жертвата най-добрите качества.
 • Досада. Ние не обичаме досадниците — те изсипват гнева си, оправдават лошото си настроение.Досадниците тровят атмосферата около себе си.
 • Микроуправление. Ние сме против това мениджърът да принуждават подчинените си да правят това, което иска той. Това лишава от свобода и обезсърчава.
 • Лекомислие и безотговорност. Ние се опитваме да се доверяваме на хората, така че да обещаеш нещо и да не го сториш е удар в ценностната система на компанията.
 • Високомерие. Ние не толерираме тези, които не са готови да отговарят на глупави въпроси, не искат да обяснят очевидното и не са в състояние да чуят мнението на "недостойните."
 • Догматизъм. Ние знаем, че успехът може да се постигне по различни начини.
 • Прекалената конкуренция. Ние не искаме желанието да победиш колегата да подтикне някого към разрушителни действия.

Социални придобивки

 1. Отпускът в DataArt е уреден в съответствие със законите на страната, в която работи служителят. Отпуск или свободен ден може да се вземе и за съвсем кратък период, например , за ден или за няколко часа.
 2. Във всичките ни офиси извършваме доброволно медицинско застраховане или подбираме наблюдаващ лекар, пращаме при добри доктори и възстановяваме разходите за лечение.
 3. DataArt плаща болничните най-малко в съответствие с местните разпоредби. Освен това, колегите могат да отсъстват по болест 10 дни годишно без болничен и без медицинско.
 4. Във всяка страна спазваме националните празници на съответната държава. Ако клиентът помоли нашите колеги да работят в събота и неделя, отработените дни се компенсират с допълнителни дни отпуска.
 5. В допълнение към двата големи корпоративни празници - Нова година и рождения ден на компанията, в DataArt се устройват много купони по различни поводи. Друг бонус - корпоративни подаръци за сватби, раждане на дете и рождените дни на самите служители.
 6. В повечето офиси на DataArt винаги има чай, кафе, мляко и пресни плодове, има паркинг за велосипеди, фитнес оборудване, там, където е възможно — душ, настолни игри и конзоли за игра, както и с други приятни удобства.