Димитрий Багров

Димитрий Багров

Лондон

Главен вицепрезидент за бизнес развитие

Биография

Дмитрий Багров застава начело на лондонския офис на DataArt от деня на откриването му и контролира всички аспекти на дейността на клона - от продажбите и производството до управлението на персонала. Благодарение на усилията на Дмитрий, оборотът на лондонския офис нараства от $ 2,4 милиона през 2009 г. до $ 21 милиона през 2015. Клиенти на DataArt през това време стават десетки компании, които са лидери в своите индустрии: Betfair, SiS, Coller Capital, Regus, Ocado, British Gas, най-големите банки на Великобритания и финансови институции.

Дмитрий се присъединява към DataArt през 2000 г., като оглавява развитието на проекти за електронна търговия за Port.ru (Mail.ru). Преди да постъпи в DataArt, той е работил за интернет доставчиците от Санкт Петербург Peterlink и Dux, където ръководи развитието на интернет проекти.

Дмитрий Багров е постоянен участник на международни конференции. Той говори като експерт във Financial Times, The Times, The Guardian, TechWeekEurope, Vanilla + и много други медии.

Дмитрий Багров завършва магистърска степен в Държавния университет в Санкт Петербург по компютърни науки.