Андрей Дереза

Андрей Дереза

Днепър

Ръководител на развойния център на DataArt

Биография

Андрей се присъединява към DataArt през 2012 г. като началник на развойното звено в Днипро. Той отговаря за текущите дейности на филиала, производството, търсенето на нови служители и управление на персонала.

Преди да се присъедини към DataArt, Андрей над осем години се е занимавал с архитектурата на софтуерни решения и разработка на софтуер в Caddiesoft Украйна, Magicom Software и PC-Service, и след това повече от две години ръководи IT отдела на украинската компания VIP-Line.

Андрей завършва Днепропетровския Националния университет, специалност в областта на софтуера за автоматизирани системи за управление и магистърска степен по компютърни науки. Защитава кандидатска дисертация по автоматизация и модерни информационни технологии. Автор е на 21 научни разработки в областта на IT и статистическа обработка на данни, член на научни и технически конференции, автор на патент в Украйна в областта на IT-приложение в медицината.

Той участва в олимпиади, заемал е първи места на всеукраински олимпиади по програмиране, а през 2001 г. става носител на най-голямата международна олимпиада ACM ICPC.