Евгений Голанд

Евгений Голанд

Ню Йорк

Президент и основател на DataArt

Биография

Евгений Голанд е президент и основател на DataArt. Евгений притежава 20 години опит в областта на IT.Още през 1997 г. той е бил един от първите, които с могли да оценят перспективите за офшорно разработване. Това му позволява да формулира стратегията на компанията, и от тогава пътят на DataArt залага на хората, а не на инженерите от класа.

Евгений е част от борда на директорите на компанията и отговаря за стратегическото планиране, развитието на фирмата, управлението на ръководителите на отдели и стратегически партньорства на DataArt. В допълнение, именно той отговаря за стартирането на сегашната CRM система на DataArt.

По време на кариерата си в IT-индустрията Евгений участва в стартирането на много успешни проекти. Може би най-известният от тях - Mail.ru, един от основателите на която беше Евгений. Mail.ru стартира въз основа на технологии, разработени от DataArt, и след това продадени на частни инвеститори. Сега Mail.ru е най-големият в Източна Европа Интернет портал.

Евгений Голанд е начело на изпълнителния съвет на Асоциация OOBP.org - професионалната общност, чиято цел е дa подобряване на ефективността в аутсорсинг индустрията. Освен това, Евгений е председател на SME Global Sourcing в Международната асоциация на професионалния аутсорсинг (IAOP) и е член на Консултативния комитет на организацията Billion Minds Foundation.

Евгений е завършил Факултета по компютърни науки в Университета на Ню Йорк и МВА в бизнес училището „Робърт Смит“ в Университета на Мериленд.