Даниел Пекаж

Даниел Пекаж

Ню Йорк

Вицепрезидент на бизнес развитие, медицинска практика

Биография

Даниел Пекаж отговаря за развитието на бизнеса в областта на общественото здраве в DataArt, за прякото сътрудничество с фармацевтични компании и медицински организации. Той се присъединява към DataArt през 2013 г., с натрупан вече над двадесет годишен опит в прилагането на информационни технологии в областта на биологията и медицината. В списъка от резултатите от работата на Даниел са технологична подкрепа на повече от 130 фирми, които са ангажирани в управлението на клиничните изследвания, застрахователно обезпечаване на лекарства, автоматизация на продажбите на лекарства.

Преди да се присъедини към DataArt, Даниел е заемал ръководни длъжности в няколко международни медико-технологични компании - от стартиращи бизнеси до водещи фармацевтични корпорации като Merck Medco и Medidata, където е отговарял за автоматизиране на системите за отчет на лекарствата с рецепта,  поддръжка на производството, аутсорсинг и техническа подготовка на служителите.

Даниел е ветеран от американската армия. По време на службата му, негова специалност са радиационната, химичната и биологичната защита. По време на операцията "Възродена Надежда" и "Гневът на кондора", той е изпратен в Сомалия, което е отговарял за сигурността на хуманитарните мисии в южната част на страната. Изключителните му постижения в хода на операциите са официално наградени с почетни дипломи. Даниел притежава почетния сертификат на Технологичния институт Чаб в областта на създаване на компютърни мрежи и осигуряване на информационна безопасност, почетна диплома на Центъра по радиационна, химическа и биологична защита на Армията на САЩ, бакалавърска степен по социология и юриспруденция от Колежа Рамапо в Ню Джърси.