Дейвид Тосел

Дейвид Тосел

Ню Йорк

Вицепрезидент, туристическата индустрия и хотелски бизнес

Биография

Дейвид Тосел започва кариерата си в туристическата индустрия преди повече от двадесет години, като в началото сортира поща в туристическата агенция, собственост на семейството му. След това е работил в компании на Sabre, Travelocity и Virtuoso.

Дейвид се присъединява към DataArt през 2014 г. и е назначен за вицепрезидент по туризма и хотелиерството. Пише редовно за Tnooz, Hotel Business Review и CIO Review, като експерт го цитират Washington Post, USA Today и the Wall Street Journal.

Опитът му обхваща области като глобален продуктов маркетинг и промоции на продукта, управление на компанията, оптимизация на уеб сайтове, e-mail маркетинг. Той има зад гърба си много успешни стартиращи компании, включително програма за лоялност на туроператорите и Sabre Rewards APInet - първият в екстранет на туристическата индустрия. В допълнение, Дейвид ръководи създаването нa TimeshareAdvisor - място за преглед на собствениците на имоти за временно ползване. В Travelocity е отговарял за сътрудничество с над 1900 партньорски компании, сред които Yahoo, AOL, American Express и AAA. Като генерален директор на CruiseLabs, Дейвид създава международна мрежа от уебсайтове, посветени на търсенето и резервацията на круизи - под ръководството му фирмата влиза в шортлиста за наградите Phocuswright Travel Innovation Summit. Преди да се присъедини към DataArt, той е работил като вицепрезидент по маркетинга на WMPH Vacations / iCruise.com.

Дейвид завършва университета Пепърдайн в Калифорния, а през 1997 г. той получава степен на сертифициран туристически агент от Института по туризъм. Съавтор на учебника "Технологии в туристическата индустрия" (1998). Той живее в Тексас със съпругата си и двамата си сина. Заедно със съпругата си създал редица програми за родители на деца с аутизъм, за да помогне на семействата в организацията на движение, обучение и адаптация на деца със специални образователни потребности.