5 полезни YouTube канала за изучаване на Java

4 март 2020
5 полезни YouTube канала за изучаване на Java
Java e един от най-популярните програмни езици и много начинаещи специалисти се насочват именно към него. За щастие, вече е наистина лесно да се намерят онлайн ресурси, които да помогнат при запознаването с основите на Java, а видеоуроците правят усвояването на материята още по-лесна задача.

Ние от DataArt решихме да ви представим списък с някои полезни YouTube канали, които да ви помагат да научите Java от нулата (авторите на някои от тях дори твърдят, че това може да се случи само за 30 минути!) или просто да разширите познанията си.

Повечето канали са на английски език, което би било от полза за тези от вас, които искат да подобрят не само техническите, но и езиковите си познания.

1. Java Brains

Каналът има над 35 000 абоната, които се интересуват от Java и JavaScript. Съдържанието е предназначено за хора на средно и напреднало ниво. Тук ще намерите полезни примери и методи за решаване на често срещани проблеми. Можете да изберете плейлисти със съответните видеоуроци, подредени по ниво на трудност.

2. Derek Banas

Авторът на този YouTube канал е опитен разработчик, който твърди, че може да научи някого на основите на Java за ... 30 минути. Звучи доста пресилено, но не пречи да проверите какво съдържание е налично в плейлистите. Сред материалите ще намерите Java Video Tutorial, Java Algorithms и много други видеа, посветени на различни аспекти при работата с този програмен език.

3. Deegee U

Какво представляват Docker и Microservices? Как да създадете хранилище или проект на Github с помощта на Maven? Отговори и инструкции можете да откриете в съдържанието на канала DJ Spiess. Всяка плейлиста представлява пълен курс по съответното направление.

Между другото, ако темата, която ви интересува, не е налична в канала, можете да изпратите заявка да бъде качена, като пишете на автора.

4. Slidenerd

Това е друг полезен канал, който начинаещите програмисти могат да посетят. Материалите ще ви научат как да мислите като програмист, да пишете код и да намирате и коригирате грешки, главно в Java. Наличните 150 урока и две плейлисти ще ви помогнат с Java Applet и Java Unleashed.

5. Caleb Curry

Съдържанието е подходящо за всеки, който има интерес към програмирането и е изправен пред предизвикателството да усвои труден материал по прост начин. В този канал ще намерите забавни видеоуроци по различни технологични теми, включително 130 курса, посветени на Java, разделени в 2 плейлиста.

Бонус – български YouTube канали за изучаване на Java

Каналите на технологичните общности и на софтуерните ентусиасти са допълнителен учебен материал, който работи чудесно, особено ако се нуждаете от затвърждаване на знанията по конкретни теми. Ето защо, включваме в списъка и два български YouTube канала, които могат да са ви от полза. Soft Academy е предлага свой видеоканал с уроци по Java, които може да видите ТУК. Друга добра опция е каналът на Владислав Рашков, който е разработил 12 видеоурока по основи на програмирането с Java.