България е с две отличия от тазгодишното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy

България е с две отличия от тазгодишното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy
Участници от България се класираха на второ и трето място в състезанието по програмиране Proggy-Buggy, което софтуерната компания DataArt организира за поредна година.

Второ място в надпреварата зае Даниел Атанасов, а на трето място се нареди Станислава Тодорова. И двамата участници решаваха програмни задачи в категорията „Професионалисти“ и показаха високо ниво на познания. Първото място в тази категория спечели Матвей Асландуков от Украйна.

Събитието се провежда онлайн под формата на блиц-съзтезание и е насочено към широк кръг участници, разделени в 2 категории: професионалисти и начинаещи.

Целта на инициативата е по забавен и динамичен начин софтуерни специалисти и ентусиасти от различни части на света да бъдат предизвикани да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути. Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Организатор на Proggy-Buggy е глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, която има офиси и развойни центрове в 20 локации по света.