DataArt: 2019-та година в снимки и факти

DataArt: 2019-та година в снимки и факти
Казват, че краят на изтичащата година и началото на новата е време за равносметка. Е, решихме и ние да си направим такава и да погледнем назад към последните 12 месеца от 2019-та, която за българския офис на DataArt бе изключително динамична, изпълнена с много труд, но и възнаградена с успехи и признание. Ето как изглежда тя, представена във факти и снимки:

1. DataArt отчете рекордни приходи 

DataArt Bg

В началото на 2019-та DataArt обяви финансовите си резултати и за пореден път отчете ръст в приходите си. Компанията реализира годишни постъпления от 140 млн. долара, което беше най-високата стойност, отчитана до момента, и представлява 10% ръст в сравнение с 2017 г. и над 40% ръст спрямо 2016 г.

2. Skillotron получи престижната награда "HR-brand" и продължи да трупа популярност

DataArt Bg

Skillotron, авторска платформа на DataArt, базирана на геймификацията, беше отличена в престижния конкурс  "HR-brand", който се проведе на 19 февруари в Москва. През цялата 2019-та популярността на Skillotron продължи да нараства, както в глобален план, така и в България. В годишните статистики на платформата програмистите у нас отново заеха челни позиции. Според данните, страната ни е сред четирите държави в света, където разработчиците демонстрират най-голямо разнообразие от познания и интереси в различните програмни технологии.

3. Решението KidPRO на DataArt беше отличено по време на “M&K Awards” 2019

DataArt Bg

Решението KidPRO, разработено от DataArt, беше отличено от престижния конкурс “M&K Awards” 2019, като бе избрано сред трите най-добри проекта в категорията „IT & Communication“. KidPRO е R&D проект на DataArt със социална насоченост в областта на медицината, даващо възможност за по-бързо и по-лесно записване и проследяване на резултатите от клинични изпитвания в областта на педиатрията.

4. Екипът на DataArt се разрасна и компанията отвори нов офис в Армения

DataArt Bg

Изминалата година беше свързана не само с ръст на приходите на компанията, но и с разрастването на екипа й. В глобален план служителите на DataArt вече достигат над 3200 души, а локациите, в които компанията има офиси и развойни центрове, вече са 20. През 2019-та бе открит и най-новият офис на DataArt в арменския град Ереван.

5. DataArt придоби сертификат ISO 9001: 2015 за проектиране и разработка на софтуер

DataArt Bg

През май 2019 г. DataArt беше сертифицирана по ISO 9001: 2015 - международен стандарт за управление на качеството. Сертификатът е  поредното признание за високото качество на работа, което компанията поддържа, и е свидетелство за усилията, които се полагат с цел разработване на надеждни и иновативни софтуерни решения за клиентите от различни индустрии.

6. DEG стана инвеститор в DataArt&

DataArt Bg

Месец юни бе не по-малко важен за DataArt, тъй като именно тогава официално беше обявено, че немската финансова институция за насърчаване на развитието DEG става инвеститор в компанията. Това е вторият голям инвеститор, който DataArt успява да привлече, след като през ноември 2018 г. Da Vinci Capital насочи финансирането си към компанията.

7. DataArt отпразнува 22 години от създаването си 

DataArt Bg

На 4-ти юли 2019-а DataArt навърши 22 години, а събитието беше отбелязано, както у нас, така и в останалите офиси и развойните центрове на компанията в Европа, Южна Америка и САЩ. 

8. Компанията обяви пускането на SkinCareAI

DataArt Bg

Прототипното приложение в областта на медицината SkinCareAI, разработено от DataArt, беше официално анонсирано през октомври 2019 г. Чрез него могат да се анализират изображения на кожата, за да открият ранни признаци на меланом (вид кожен рак), а това е значителна крачка, както в борбата със заболяването, така и в неговата превенция.

9. DataArt беше включена в класацията „ТОП ИТ работодатели в България“

DataArt Bg

DataArt България получи поредното признание, след като бе включена в класацията на списание DevStyler „ТОП ИТ работодатели в България“

Компанията попадна в списъка на най-добрите фирми в сектора на информационните технологии у нас в две категории – „ТОП офис“ и „ТОП възможности за развитие“.

10. Българският офис на DataArt зае 1-во място в класацията „ГЕПАРД“ за 2019-та година

DataArt Bg

Българското подразделение на DataArt стана победител и в класацията „ГЕПАРД“ за компания с най-сериозен ръст на приходите в ИТ сектора у нас. Класацията се изготвя от екипа на в-к Капитал и се базира на данните от Търговския регистър, като целта е да се определят най-динамично развиващите се малки и средни фирми в различните индустрии. Освен, че стана победител в ИТ класацията на ГЕПАРД, DataArt зае и второ място в класирането за всички индустрии у нас, което я нарежда сред най-динамично развиващите се фирми в България за изминалата година.

11. DataArt беше отличена по време по време на Global Tech Summit Technology Awards 2019

DataArt Bg

Годината бе към своя край, но не и успехите и отличията. През месец декември DataArt България получи награда по време на Global Tech Summit Technology Awards 2019, организирано от DevStyler.

Компанията беше отличена в категория “Innovative Solution of Тhe Year” за цялостен принос в разработката на социално значими R&D проекти в сферата на медицината и IoT.

Наградата получи Денис Юхно, ръководител на развойния център на DataArt за България.