DataArt бе домакин на месечната среща на Google Development Group Sofia

5 декември 2017
DataArt бе домакин на месечната среща на Google Development Group Sofia
Поредното издание на традиционните месечни срещи на GDG Sofia се проведе на 29 ноември 2017 г. в конферентната зала на DataArt България.

В събитието се включиха над 30 активни членове на общността на Google Development Group Sofia (GDG Sofia), които и този път се събраха, за да обменят опит, познания и идеи.

Първата лекция бе изнесена от Петър Петров, който е Android Developer в DataArt. Той представи на присъстващите една от най-новите Google технологии – Kotlin. Петър е само на 25 години, но се влюбва в програмирането още докато е в гимназията. През годините е активен лектор и организатор на множество събития и общности – Programming for all, Startup Weekend Varna, Europe Code Week Varna, Developer’s Beach и дори е бил активен член на GDG Varna, докато общността все още е действаща.

Втората лекция бе посветена на аналитичните инструменти, които се ползват при разработването на мобилни приложения. Тя бе изнесена от инж. Мартин Куванджиев. iOS програмист и носител на престижни награди като първо място на NASA Space Apps Challenge, наградата “Джон Атанасов”, Студентска награда на БАИТ, IoT награда на БАИТ.

ЗА GOOGLE DEVELOPMENT GROUP

GDGs обединява група от програмисти, които се интересуват от програмните технологии на Google - а именно Android, Chrome, Drive, Google Cloud платформите, както и приложно-програмни интерфейси като Cast API, Maps API и YouTube API. Подобни Google групи са фокусирани главно върху IT специалисти и техническото съдържание на по време на събитията. GDG Sofia е част от близо 110 групи по цял свят.

DataArt България е партньор на инициативата и оказва помощ и подкрепа по отношение на провеждането на месечните срещи, с помощта на които членовете на GDP имат възможност да си взаимодействат по-активно.