DataArt е сред най-добрите работодатели според Comparably Awards 2022

DataArt е сред най-добрите работодатели според Comparably Awards 2022
DataArt бе включена в тазгодишния списък на Comparably, глобален сайт за наблюдение и оценка на корпоративната култура и условията на труд на компании от различни индустрии.

Според изданието, DataArt е сред компаниите с най-добра перспектива за развитие през 2022 г., както и сред най-добрите работодатели, чиито офиси разполагат с достъп до метро в района на Ню Йорк.

Класацията се изготвя изцяло въз основа на обратна връзка от страна на служителите за предходните 12 месеца, която Comparably детайлно проследява и анализира.

Списъкът се определя според рейтинги в няколко ключови области, сред които: възнаграждение, предимства в работните процеси, баланс между професионален и личен живот, възможности за кариерно развитие, отношение към компанията, колегите и мениджмънта, както и цялостно чувство за удовлетвореност.

„След като анализирахме милиони рейтинги на десетки хиляди компании, успяхме да идентифицирахме тези от тях, които според служителите имат най-оптимистичната перспектива за следващата година“, коментира пред Business Insider Джейсън Назар, главен изпълнителен директор на Comparably.

„Щастливи сме от признанието на Comparably, тъй като смятаме, че хората в екипа и тяхното отношение към компанията са наш основен приоритет. В DataArt вече работят над 6000 души, а ние продължаваме да се представяме добре благодарение на нашата политика, ориентирана към хората, на корпоративната ни култура и на страхотния ни екип професионалисти“, сподели Алексей Милър, управляващ директор на DataArt .

Списъкът Comparably Best Company Culture се изготвя всяка година и обхваща 100-те най-високо оценени компании въз основа на анонимни отзиви на техните служители. Към момента в платформата са събрани над 15 милиона оценки за над 70 000 компании, които са разпределени в 16 отделни категории.