DataArt и C&G Partners завършиха новия уебсайт на Рокфелеровия университет

DataArt и C&G Partners завършиха новия уебсайт на Рокфелеровия университет

DataArt, международната консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, и C&G Partners, международно призната консултантска компания в областта на дизайна, днес обявиха стартирането на новия уебсайт на Рокфелеровия университет, водещ международен университет, специализиран основно в областта на биомедицинските изследвания.

Проектиран от C&G Partners и разработен от DataArt, новият уебсайт е ключов компонент от стратегическата комуникационна програма на университета и е проектиран така, че да осигури визуално и вербално единство за потребителите във всички комуникационни канали. Той обединява информацията от множество университетски лаборатории и отдели, служи като единен онлайн портал за голям брой несвързани стари уебсайтове и работи с единна система за управление на съдържанието.

C&G Partners разработиха дизайна на потребителския интерфейс и фронтенда.

„Трябваше да създадем нов дизайн, който да подчертае уникалните предимства на тази авторитетна институция“, казва Мая Копитман, партньор в C&G. „За да предадем новаторския дух, който заема Рокфелер в областта на бионауките, качихме в уебсайта абстрактни научни изображения от лабораториите, които комбинирахме с портрети на студенти и историята на най-големите факултети в университета. Имахме уникалната възможност да работим с клиенти, които се довериха на нашия смел визуален подход и по този начин заедно успяхме да създадем по-широка експозиция на невероятните им научни постижения.“

DataArt разработи оформлението на множество страници, подобри функционалността на търсенето, реорганизира и мигрира стотици уебстраници и интегрира секциите за ръководителите на лаборатории с външен софтуер, специално разработен за целта. Опростената структура и новата система за управление на съдържанието предлагат цялостно потребителско изживяване и задълбочен поглед върху Рокфелер, като същевременно се придържат към най-високите стандарти за мащабируемост и производителност.

„Гордеем се с приноса си към безупречното онлайн изживяване, което предоставяме на изследователите от Рокфелеровия университет, донорите, медиите и по-широката биомедицинска научна общност,“ каза Егор Кобельов, вицепрезидент на отделите по проектиране, здравеопазване и науки за живота в DataArt. „С нетърпение очакваме да продължим сътрудничеството си с университета и C&G Partners.”

Бъдещите ни планове включват мигрирането на допълнителни подраздели към новата система за управление на съдържанието, създаване на допълнително оформление на новите страници и структури на съдържанието, както и интегриране на голям брой публични сайтове и вътрешни за университета приложения.

За C&G Partners

C&G Partners е творческо студио, специализирано в различни насоки, посветени на дизайна в областта на културата – от културните организации до организационната култура. Вярваме, че в културата все още има още много неусвоена стойност, която институциите трябва да обогатяват и напредничавите компании да култивират. Надграждаме тази стойност, за да свързваме хората, да създаваме общности и да откриваме смисъл. За тази цел трупаме дълбоки познания в много тясно специализирани сфери, които съжителстват под един покрив при нас. Те включват брандиране, дигитални инсталации, изложби и околна среда, инфографики, печат, означаване и намиране на решения, както и уебсайтове.

За Рокфелеровия университет

Рокфелеровият университет е най-големият световен университет в областта на биомедицината. Основаният през 1901г. университет разполага с лаборатории, в които се провеждат както базови, така и клинични проучвания, засягащи редица разнообразни биологични и биомедицински проблеми и има мисията да подобри разбирането за живота в полза на човечеството. Постиженията на университета са всепризнати, като включват най-големия брой нобелови отличия получавани някога от институция в областта на бионауките.