DataArt и Glück Games създадоха първата в света игра, съчетаваща лотария и ротативки

DataArt и Glück Games създадоха първата в света игра, съчетаваща лотария и ротативки
DataArt, международната консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, днес обяви успешното пускане на пазара на The Lotto Machine (Лото машината) – игра с реални пари, разработена съвместно със световноизвестния германски разработчик Glück Games.

Лото машината е първата по рода си игра, която предлага на играчите парични награди както при лотарията, но в комбинация с бързото действие на ротативките. Тя наскоро беше представена от Glück Games на престижната конференция ICE VOX, където бе избрана за победител в конкурса за перспективни игри.

Играта Лото машина, която представлява последният в поредицата от все по-големи успехи на Glück Games, използва уникална игрова механика и предлага високи базови печалби и възможност за много големи парични награди до 1,5 милиона британски лири, подобно на лотарийните игри.

Игор Кожуренко, вицепрезидент по НИРД и ръководител на отдел „iGaming“ в DataArt, казва:

„Екипът, занимаващ се с разработката на игри в DataArt, започна работа преди две години и бързо се отличи със своя уникален подход. Успехът, на който Glück Games се радва с Лото машината, демонстрира експертните ни познания в различните сектори и стойността, която носим на нашите клиенти."

„Заедно с Glück Games екипът ни не само разработи потребителската среда и потребителския интерфейс, но и създаде изцяло нова концепция за игра с реални пари, съчетаваща елементи от лотарийните игри и ротативките, която беше специално изработена за Лото машината.“


Роберт Ленцхофер, изпълнителен директор на Glück Games, казва:

„Целта ни беше да създадем динамична игрова механика, съчетаваща характеристиките на лотарията и ротативките, за онези фенове на лотарията, които харесват игри с незабавна печалба и интерактивни скреч карти.“

 „Заедно с DataArt като наш партньор за потребителската част успяхме да изобретим, разработим и внедрим изцяло нов вид игра с реални пари. Да пуснем на пазара нещо, което няма аналог по света. Играта е под формата на механизъм за избор и теглене на лотарийни числа, допълнен с няколко възможности за печалба, произволни мултипликатори на печалбите, бонус игри, включително безплатна скреч карта и опция за функция с хазартна игра с шанс за печалба „50 на 50“.“

Лото машината ще се разпространява директно в цяла Европа от отдалечените сървъри на Glück Games. По-широкото разпространение ще се осигури от няколко директни оператора и интеграциите между отдалечените сървъри, които се планира да бъдат осъществени през 2017 г.

За Gluck Games:

Glück Games създава нетрадиционни игри с реални пари и технологични продукти. Имаме офиси в Берлин и Гибралтар и се гордеем с това, че използваме дизайнерски и инженерни принципи от най-високо качество, за да предлагаме уникални игри и сървърни продукти на пазара за онлайн лотарийни и казино игри.

www.gluckgames.com
@gluckgames