DataArt и METRO Markets си партнират в изграждането на най-голямата B2B платформа за електронна търговия в Европа

10 януари
DataArt и METRO Markets си партнират в изграждането на най-голямата B2B платформа за електронна търговия в Европа
DataArt, глобална технологична компания, която проектира и разработва персонализирани софтуерни решения, обяви партньорството си с METRO Markets, B2B платформата за електронна търговия, която е дъщерно дружество на немската мултинационална компания за търговия на едро и дребно Metro AG.

Сътрудничеството между DataArt и METRO Markets обхваща разработването на ERP система за електронна търговия от следващо поколение, която да допринесе за по-нататъшното развитие на онлайн платформата и затвърждаването й като лидер в бранша за Европа.

Решението е високомащабируемо и автоматизирано с редица възможности - от електронно управление на договори, интелигентно ценообразуване и маршрутизиране на поръчки до проследяване на процеси и изплащане на задължения.

Целевата група на онлайн B2B платформата са хотели, ресторанти и кетъринг компании, които ще могат да я използват, за да пазаруват от широк кръг независими търговци, както и да купуват собствените продукти на METRO.

«В рамките на по-малко от година успяхме да разработим един иновативен и изключително важен проект.
Заедно с DataArt създадохме платформа, която гарантира гъвкавостта и мащабируемостта, необходими за реализиране на плановете ни за растеж в цяла Европа»
, - коментира Филип Блом, CEO на METRO Markets.
 «Това е много амбициозен проект и сме горди, че го реализирахме съвместно с METRO Markets. Професионализмът на нашите екипи ни даде възможност да спазим стриктните срокове до пускане на пазара на крайната версия и да подкрепим METRO Markets в изграждането на тяхната първа дигитална платформа за B2B онлайн търговия», - допълни Александър Макеенков, ръководител „Корпоративното и бизнес развитие“ в DataArt.

B2B платформата на METRO Markets стартира първо в Германия и вече е достъпна на адрес www.metro.de.