DataArt интегрира Amazon Alexa с DeviceHive

DataArt интегрира Amazon Alexa с DeviceHive
Производители, хотелиери и домакинства сега могат да свържат множество устройства към гласовия асистент на Amazon чрез отворената IoT платформа на DataArt

DataArt, международната консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, днес обяви успешното интегриране на Amazon Alexa с DeviceHive.

Производители, хотелиери и домакинства, които използват DeviceHive за своя IoT платформа, вече могат да упраляват своите устройства чрез гласови команди чрез Amazon Echo и всякаква друга техника, която може да бъде свързана към Alexa.

Новата функционалност е част от цялостната стратегия на IoT индустрията на DataArt, която оптимизира DeviceHive с цел да подобри клиентското потребление чрез гъвкави опции за свързване на устройствата им.

Чрез функциите на Alexa в DeviceHive, потребителите могат едновременно да управляват своите устройства чрез гласови команди, без да се налага да се прилагат индивидуални настройки.

„Технологиите, работещи чрез гласови команди, са неизменна част от еволюцията на IoT продуктите и са важна опция за управление на свързани устройства”, коментира Игор Илюнин, ръководител на IoT индустрията в DataArt. „Възможността да се свързват устройства по лесен и достъпен начин, прави DeviceHive основен фактор в управлението чрез гласови команди.”

За DeviceHive

DeviceHive е open source IoT платформа, разработена от DataArt. DeviceHive обединява всички свързани устройства в IoT, осигурявайки свързаност, управление, сигурност и диагностика в IoT решенията. Достъпна до широката аудитория, платформата прави лесно управлението на системи за сигурност, смарт домове, дистанционни сензори и проследяване. Това става възможно чрез важни приложения, които варират от системи за сигурност в дома и хотела, до логистика, GPS проследяване и еко технологии.

http://devicehive.com/