DataArt обяви началото на партньорството си с Meetup

26 февруари 2018
DataArt обяви началото на партньорството си с Meetup
Екипът на DataArt ще се включи и в разработването на нова функционалност от Meetup Pro, както и в работата по уеб платформата и мобилното приложение на Meetup.

DataArt, глобалната технологична компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения, обяви началото на партньорството си с Meetup, най-голямата мрежа от онлайн общности, чиито потребители имат възможност да се срещнат офлайн и да общуват с други потребители със сходни интереси, възгледи и цели.

Експертите от DataArt ще работят съвместно с екипа на Meetup за създаването на нова функционалност на Meetup Pro, която ще даде възможност на бизнес организациите да улеснят комуникацията с техните фенове и последователи.

Екипът на DataArt ще се включи и в текущото разработване на уеб платформата и мобилното приложение на Meetup, където се използват набор от технологии, като React, Scala и node.js. с цел най-добро потребителско изживяване.

 “Meetup винаги са били център на иновациите, склонни да приложат най-новите технологии и методологии, за да увеличат и подобрят услугите си, ето защо ние от DataArt сме изключително развълнувани да работим съвместно с тях“, коментира Сергей Блудов, старши вицепрезидент на подразделение „Медии и развлечения“ в DataArt.

„Инженерният екип на Meetup създава технологични решения, които предоставят възможност на хора със сходни интереси да се срещнат лично в реалния живот“, казва Ивет Паскуа, технически директор в Meetup, и допълва: „Щастливи сме от факта, че DataArt се нае да разработи качествен софтуер, който да ни помогне да постигнем целите и мисията си още по-прецизно“.

Meetup е най-голямата онлайн мрежа от локални общности, които се срещат офлайн и това им дава възможност да споделят общи интереси и страсти. От литературни клубове през туристически обиколки до софтуерни уъркшопи, Meetup помага на потребителите си да правят това, което ги интересува и вълнува, при това заедно с други хора със същите възгледи.

Meetup Pro от своя страна подпомага бизнес организациите да увеличат мрежата си от Meetup последователи, да ръководят и проследяват активността на общностите, както и да създават реални взаимоотношения с участниците на локално ниво. Функционалностите в Meetup Pro са базирани на предпочитанията на лидерите на общности, включвайки повече видимост на общността, данни и анализи и възможност за централизирана комуникация.