DataArt обяви партньорството си с OpenFin

DataArt обяви партньорството си с OpenFin
DataArt, глобална технологична компания, която проектира и поддържа персонализирани софтуерни решения, анонсира официално партньорството си с OpenFin, водещата операционна система, насочена към финансовите услуги.

Като сертифициран партньор за разработка, DataArt ще ускори развитието на OpenFin OS, за да достави висококачествени, оперативно съвместими и гъвкави приложения за клиенти от финансовия сектор. Дългогодишният опит на DataArt в разработката на софтуер и технологията на OpenFin целят да повишат ефективността и производителността в решенията, насочени към финансови специалисти.

OpenFin OS дава възможност на уеб приложенията да се изпълняват извън браузъра, с достъп от работния плот и с оперативна съвместимост. Днес софтуерът се използва от хиляди приложения на настолни компютри в над 1500 банки, мениджъри на активи, хедж фондове и брокери. Сертифицираните партньори ще имат директен достъп до архитектите и инженерите на OpenFin, както и бета достъп до новите продукти и услуги на OpenFin.

В следствие на партньорството DataArt има възможност да предостави на клиентите си изключително добър front-end дизайн, високотехнологично внедряване и поддръжка, както и да помогне на компаниите да трансформират наследените монолитни инфраструктури в модулни потребителски интерфейси, които станат лесни за поддръжка и разширяване, с превъзходен UX.

Петер Вайхански, старши вицепрезидент в DataArt коментира:

„OpenFin постигна сериозен успех на пазара и DataArt вижда огромен потенциал във възможностите, които тази технология предлага. Въз основа на нарастващото търсене, което наблюдаваме, това партньорство значително ще подобри способността ни да предоставяме иновативни решения на клиенти, опериращи с финансови услуги“,

Митра Рокнабади, вицепрезидент и ръководител на партньорства в OpenFin допълва:

„С над 3000 професионалисти от цял свят и богат опит във финансовите услуги, DataArt притежава, както мащаба, така и експертизата, за да помогне на най-големите ни клиенти да ускорят своите инициативи за дигитална трансформация“,