DataArt обяви партньорството си със Sqills

DataArt обяви партньорството си със Sqills
DataArt , глобална софтуерна компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви партньорството си със Sqills, лидер в разработването на решения в областта на резервационните системи и управлението на разписанията за автобусни и железопътни компании.

През последните две години Travel дивизията на DataArt се разшири в сегмента на наземния транспорт, като увеличи броя на клиентите си и значително подобри своя опит и експертиза. Наземният транспорт, включително железопътният и автобусният, е един от най-малко засегнатите сегменти в световната туристическа индустрия в следствие на пандемията, отчитайки обещаващата динамика за растеж и редица перспективи за технологично развитие.

Партньорството между двете компании ще даде възможност железопътните и автобусните оператори да получат цялостно решение на едно гише, обхващащо най-критичните аспекти на наземния транспорт. Фирмите, които искат Sqills-базирани приложения, вече няма да имат нужда да търсят интегратор или доставчик на персонализация, тъй като двете компании ще могат да предложат това съвместно.

S3 Passenger, разработено от Sqills, е едно от най-ефективните, гъвкави и адаптивни решения в сегмента. То представлява напълно мащабируема, уеб-базирана модулна платформа, обработваща милиони търсения на ден, която се използва от повече от 30 железопътни и автобусни оператори в световен мащаб.

През 2020 г. DataArt бе сертифицирана като доставчик на софтуерни услуги, предлагащи Sqills-базирани интеграции и персонализирани решения, както и разработка на уебсистеми и настолни и мобилни приложения на основата на пакета Sqills.

Вицепрезидент на дивизията „Пътувания, транспорт и хотелиерство“ в DataArt Макс Жданов, сподели:

„Радваме се да си партнираме със Sqills, лидер на пазара в своя сегмент. Виждаме перспектива за по-нататъшно нарастващо търсене в този сектор. Това затвърждава ангажимента ни към наземния транспорт и железопътния бизнес като един от приоритетите за нашата компания. Това партньорство идва в идеалния момент, тъй като наземният транспорт може да се окаже ключов за възстановяването след предизвикателствата на 2020 г. "