DataArt обяви пускането на видеоплатформата Octopus

7 октомври 2020
DataArt обяви пускането на видеоплатформата Octopus
Новата платформа дава възможност за споделяне на видеосъдържание и стрийминг на живо

DataArt, глобална технологична консултантска компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви пускането на Octopus - нова платформа за видеосподеляне и стрийминг в реално време.

Octopus е проектирана да предложи на бизнеса достъпно, бързо и надеждно решение за споделяне на видеосъдържание, което може да бъде персонализирано според спецификите и нуждите на клиента.

Разработването на платформата от страна на DataArt е резултат от повишеното търсене към подобен тип решения в следствие на COVID-19 и свързаните с него ограничения, нуждата от дистанционна комуникация и работа от разстояние.

Octopus screenshot

Octopus предоставя основния код за видеоплатформа, която да предлага, както поточно съдържание при поискване, така и съдържание на живо. Платформата може да бъде внедрена като самостоятелно решение или интегрирана в съществуващ уебсайт или приложение. Octopus е white-label решение с модулна, предварително изградена архитектура, включваща базов код, който позволява всички ключови функции, налични в популярните OTT / VOD платформи.

Octopus screenshot

Решението обхваща богат набор от функции за споделяне на видео, а клиентите могат да спестят време и пари, закупувайки само услуги за интеграция и персонализиране. Това позволява на компаниите бързо да се сдобият със своя видеоплатформа, съобразена с техните собствени уникални нужди, без да правят излишни разходи. Освен това Octopus може лесно да бъде внедрен в най-популярните среди за хостинг в облака, като AWS, Google Cloud и MS Azure.

Макс Калмиков, вицепрезидент на дивизията „Медии и развлечения“ в DataArt, сподели:

„Много компании експериментират с алтернативни решения за стрийминг, които могат да бъдат скъпи и тромави, а в същото време да не предлагат достатъчно опции за персонализиране. Потреблението на такъв тип услуги скача рязко, като потребителите използват стрийминг, както за бизнес, така и за развлечение. Според нас търсенето на решения за видеосподеляне и поточно предаване на живо ще продължи, ето защо - планираме да продължим да развиваме Octopus“.

Достъп до демо версия на платформата може да бъде заявен на страницата на Octopus,където е налице повече информация относно функционалностите, предимствата и начините за работа с нея.