DataArt отпразнува 21-я си рожден ден

5 юли 2018
DataArt отпразнува 21-я си рожден ден
На 4-ти юли 2018-а DataArt навърши 21 години, а събитието бе отбелязано в офисите и развойните центрове на компанията в Европа, Южна Америка и САЩ. У нас рожденият ден на компанията съвпадна и с още един повод за празнуване, тъй като българският офис на DataArt навърши 2 години от създаването си.

Към момента над 2500 души са част от екипа на DataArt, позиционирани в 20 развойни центрове и офиса в 10 различни държави по света.

По случай своята 21-ва годишнина компанията представи и постигнатото до момента, отчитайки повече от 25% ръст на приходите през 2017-а, над 600 новоназначени служители и 90 нови клиента само за изминалата година. Едно от важните събития през 2017-а бе и стартирането на платформата Skillotron, която придоби сериозна популярност и вече има близо 10 000 активни потребители.

По случай рождения си ден DataArt обяви и откриването на своя блокчейн център за компетентност. Експертите от компанията, които ще бъдат ангажирани в него, притежават богат професионален опит в сферата на финансите, здравеопазването и медийната индустрия. DataArt анонсира също така и стартирането на своя .EDU онлайн ресурсен център, в чието съдържание влизат над 200 информационни източника, включващи технологични курсове, лекции и електронни книги.

Разрастването на DataArt затвърждава начина на работа на компанията, в който са залегнали принципи като липса на строга йерархия, взаимно уважение и право на избор. Проучване сред служителите показва, че 93% от тях биха препоръчали DataArt като добър работодател, а повече от 35 на сто от сегашните колеги са постъпили на работа, след като са чули положителни отзиви за компанията.