DataArt отваря нов офис в Армения

11 март 2019
DataArt отваря нов офис в Армения
DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения, обяви, че открива своя нов офис, който ще бъде позициониран в Ереван, Армения.

За първи път в историята на компанията DataArt ще инвестира в друга държава, откривайки едновременно търговски офис и развоен център. Именно такива функции ще изпълнява DataArt Армения.

Новият офис ще се фокусира върху дейности, свързани със софтуерно тестване (QA), разработка на софтуерни решения, поддръжка, бизнес развитие и продажби.

Търсенето на специалисти и подборът на екип на локално ниво вече стартираха, като официалното откриване на офиса в Ереван е планирано за началото на месец юни, 2019 г. Очакванията са до края на годината над 30 специалиста да започнат работят в DataArt Армения и броят на наетите да нараства през следващата година.

Ръководител на новия офис на DataArt ще бъде Арсен Багдасарян, професионалист с над 22 години опит в ИТ сектора. Преди да се присъедини към компанията, той е оглавявал QA дивизията в Synopsys Армения и е бил активен участник в създаването на ИТ общности, образователни практики и менторски програми в страната.

Така развойните центрове на DataArt вече обхващат 6 държави, сред които Полша, Аржентина, Украйна, Армения, Русия и България. У нас компанията откри свой офис през 2016 г., а служителите на DataArt в глобален план вече са над 2600.

„Армения е атрактивна дестинация с това, че има талантливи професионалисти, благоприятна данъчна политика и добри условия за започване на бизнес. Както при избора на локации за останалите ни развойни центрове, така и тук водещо беше наличието на квалифицирани професионалисти, на които може да се разчита”, споделя Михаил Завилейски, генерален мениджър на DataArt.

Инвестицията на DataArt в Армения получи силна подкрепа от местната власт в лицето на министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии на Република Армения - Хакоб Аршакян, който посочи основните перспективи за сътрудничество с чуждестранни инвеститори, мерки за подкрепа на ИТ индустрията и високата квалификация на арменските специалисти в областта на информационните технологии.