DataArt ще си партнира със Stripe с цел подобряване на финансовата инфраструктура за клиентите

13 май
DataArt ще си партнира със Stripe с цел подобряване на финансовата инфраструктура за клиентите

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви стратегическо партньорство със Stripe, платформа за финансова инфраструктура за бизнеса. Партньорството е насочено към разработка на софтуерни решения за подобрени разплащания за клиентите на двете компании.

Въз основа на съвместната си работа, DataArt и Stripe ще предложат подобрено клиентско изживяване чрез технологични решения, насочени към:

  1. Максимално увеличаване на конверсията в световен мащаб и възможност за генериране на по-високи приходи;
  2. Вграждане на финансови услуги в персонализирана платформа за по-добро обслужване на клиентите;
  3. Автоматизирани финансови операции с цел спестяване на време и ресурси.

Освен тези функционалности, партньорството ще даде възможност и за предлагане на опростени методи за разплащане чрез абонамент.

Настоящите икономически промени водят до развитие на дигитализацията с изключително бързи темпове в световен мащаб. В резултат на това компаниите изискват още по-сложни решения за извършване на финансови операции, за управление на разходите и фактуриране към клиентите, като същевременно търсят надеждност и защита от хакерски атаки и измами. Пандемията с COVID-19 предизвика сериозна промяна в очакванията на клиентите и днес както потребителите, така и бизнеса се нуждаят от оптимизирани решения за разплащане.

Тъй като клиентите на DataArt продължават да се увеличават в световен мащаб, те изискват достъп до иновативни методи за разплащане и персонализация.

„Много сме развълнувани от това партньорство, защото Stripe е една от водещите глобални платформи за управление на приходите за бизнеса, като големи и малки компании използват инфраструктурата на Stripe, за да стимулират своя растеж. Това партньорство ще ни позволи да добавим много повече стойност за клиентите си в ключови индустрии и да поддържаме високо ниво на ефективност при обработката на плащания", сподели Алла Лемлех, старши вицепрезидент по стратегически партньорства в DataArt.

„Стартирането на Stripe Partner Ecosystem идва в момент, в който все повече бизнеси се ориентират към интернет икономиката. Чрез партньорство с DataArt и въвеждането на огромен набор от партньорски ресурси, компаниите по света ще могат по-лесно да ускорят преминаването си към онлайн операции“, допълва Дороти Коупланд, вицепрезидент на глобалните партньорства в Stripe.