DataArt си сътрудничи с Travelport за пускането на пазара на тяхната нова резервационна система

19 юли 2017
DataArt си сътрудничи с Travelport за пускането на пазара на тяхната нова резервационна система
DataArt съобщи, че е избрана от водещата туристическа бизнес платформа Travelport да участва в непрекъснатата разработка на системата им за хотелски резервации Hotel Retail, която представлява иновативно решение за туристическите агенти. Приложението е цялостно интегрирано във водещото в сектора решение Travelpoint Smartpoint, което осигурява по-добро взаимодействие, спомага за увеличаване на ефективността и производителността на агентите, като осигурява достъп до всичко необходимо в опростен и консолидиран работен процес.

Партньорството между двете компании стартира през август 2016 г., когато DataArt беше поканена да даде своята оценка за продукта, който тогава Travelport планираше да пусне на пазара. Екипът на DataArt разработи прототипа на приложението, ръководен от преценката си за съвкупността от технологии, необходима за осигуряване на функционалността на продукта, за да гарантира, че той ще отговори на бизнес нуждите както на Travelport, така и на техните партньори.

„Избрахме DataArt за доказване на концепцията (PoC), обвързана със стратегическата ни инициатива. Целта беше улесняването на сложната работа със съдържанието на хотелите и покупко-продажбите на хотелски резервации чрез ново приложение, предназначено за агенти. С бързото създаване на прототипа и обратната връзка от клиента за кратък срок успяхме да прецизираме необходимите продукти за целевия пазар и да демонстрираме търговския потенциал. Понастоящем DataArt ни съдейства за лансирането на продукта,“ заяви Дженифър Смит, главен ръководител на проекта, сектор Туризъм и развлечения, Travelport.

Новият графичен интерфейс предоставя достъп до всички цени, от които се нуждаят агентите – договорените и директни цени от хотелите към туристическите агенции, както и най-новите цени от Travelport Exclusive. Също така се предоставят важни детайли за хотелите, оценки, снимки и удобства от стаите, като всички те са събрани в един общ изглед. Изключителната комбинация от приложните програмни интерфейси на Travelport и адаптирането на информацията от базата данни Hotel Content Plus на Travelport за секунди осигурява на приложението ключова информация за хотелите.

DataArt разработи едновременно две версии на приложението Hotel Retail, които са съвместими с глобалните системи за дистрибуция Apollo, Galilego и Worldspan.

„За нас е привилегия да работим с клиенти, които винаги се стремят към иновативни решения. Travelport е технологичен лидер, който задава световните тенденции в туристическата индустрия. Оценяваме доверието, което е гласувано на DataArt при лансиране на приложението на пазара,“ заяви Грег Абът, вицепрезидент на подразделение „Туризъм и развлечения“ в DataArt.

За Travelport

Travelport е туристическа бизнес платформа, която предоставя дистрибуциионни, технологични, платежни, мобилни и други решения за световната туристическа индустрия. С присъствие в близо 180 държави, около 4000 служители и още 1000 служители в IGT Solutions Private Ltd., които отговарят за разработката на приложенията, нетните ни приходи за 2016 г. надхвърлиха 2.3 милиарда долара.

Travelport се състои от:

  • Туристическа бизнес платформа, която има за цел да улесни търговията с туристически услуги, като свързва водещите световни доставчици на такива услуги с онлайн и офлайн B2B клиенти. Travelport заема лидерски позиции при продажбата на самолетни билети, хотелски резервации и цени, както и резервациите през мобилни устройства. Компанията е автор на уникално по рода си B2B разплащателно средство, което успешно се справя с нуждите на посредниците за ефективни и безопасни трансакции в туризма.
  • Технологична компания, която предоставя важни IT услуги на авиокомпаниите във връзка с покупката и продажбата на билети, контрол на заминаващите пътници и други, позволяващи им да се фокусират върху основните си дейности и да намалят разходите си.

Седалището на Travelport се намира в Лангли, Великобритания. Компанията се търгува на фондовата борса в Ню Йорк под наименованието TVPT.