DataArt става Premier партньор на Google Cloud и създава специализиран екип в това направление

24 февруари
DataArt става Premier партньор на Google Cloud и създава специализиран екип в това направление
DataArt, глобална технологична компания, разработваща персонализирани софтуерни решения за клиенти от различни индустрии, вече е част от Google Cloud Partner Advantage Program със статут на Premier партньор.

Компанията обяви и създаването на специализиран екип от експерти, който ще се посвети активно на развитието в това направление, за да се постигне високо ниво на експертиза, бързина и качество при работата с GCP (Google Cloud Platform). В допълнение към това, DataArt планира да насочи усилия и към обучителни програми, посветени на Google Cloud, в рамките на новосъздаденото звено.

Партньорството с Google Cloud ще разшири потенциала на DataArt при работата с клиенти и ще даде възможност за създаване на високотехнологични решения, базирани на GCP. Политиката на компанията ще бъде насочена към проектирането на иновативни решения с помощта на платформата, които да отговорят на нарастващото търсене от страна на бизнеса.

Google Cloud Partner Advantage е партньорска програма на Google в областта на облачните решения. Статутът на Premier партньор се придобива само след като компаниите, участващи в програмата, докажат, че имат високо ниво на техническа експертиза, солидни познания от страна на екипите си и дългогодишен опит с Google Cloud при работата с клиенти. 

„DataArt работи в тясно сътрудничество с Google Cloud в много от настоящите си проекти. Статутът на Premier партньор ни дава възможност да разширим своя бизнес потенциал и да привлечем нови клиенти, които искат да получат достъп до нашия опит с водещите световни технологии на Google чрез по-малко разходи и по-кратки срокове“, коментира Юрий Губин, Вицепрезидент на дивизията „Облачни решения“ в DataArt.

Новосъздаденият Google Cloud екип на DataArt вече работи активно и включва разработчици, инженери, акаунт мениджъри и DevOps специалисти. Съвместната работа с GCP ще даде възможност на екипа да насочи своите усилия към проекти, свързани с Big Data, машинно обучение и изкуствен интелект