Емблема за всеки

16 август 2017
Емблема за всеки
В 14 от нашите развойни центрове предоставихме на служителите възможност да ни кажат дали предпочитат портокалов сок или ирландско кафе, както и да отговорят на още въпроси относно „местните“ предпочитания.

Дизайнерите на DataArt изработиха специални офисни емблеми за повечето от нашите развойни и търговски центрове, които участват в един от най-големите проекти на компанията. Засега са създадени емблеми само за градовете, с които екипът на този проект работи.

За реализацията на идеята всички колеги от DataArt, които се включиха в проекта, получиха кратки въпросници. Помолихме разработчиците да отговорят на пет въпроса: „Кой е най-добрият начин да започнеш деня си?“, „Кой е най-хубавият обяд?“, „Какво правите в петък вечер?“, „На каква музика работите най-добре?“ и „Кой програмен език е най-приятен за писане на код?“. След това нашите дизайнери поставиха символите на най-популярните отговори в специални за всеки център офисни емблеми.

Както и очаквахме, почти всеки развоен център в този проект има своите специфични черти. В офиса ни в Буенос Айрес, например, съвсем предвидимо екипът слуша единствено латиноамериканска музика. Любителите на класическа музика са позиционирани в Рига.

София е единственото място, където служителите предпочитат да хапнат пица или хамбургер вместо тристепенно меню. Служителите на DataArt в Ню Йорк, Буенос Айрес и Рига обичат най-много суши за обяд. В Херсон, Буенос Айрес и София петъчните вечери са предназначени за гледане на любими филми, докато в десет от останалите градове служителите вярват, че в петък е време за чаша отлежало питие.