Международната конференция DataArt IT NonStop ще се проведе в периода 18-20 ноември

Международната конференция DataArt IT NonStop ще се проведе в периода 18-20 ноември
В събитието ще се включат шестима лектори от България

Тазгодишното издание на конференцията IT NonStop, която се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, ще се проведе в рамките на 3 дни в периода 18-20 ноември2021 г.. Събитието ще състои изцяло онлайн, като темите са с акцент върху облачни изчисления, машинно обучение, изкуствен интелект и Data Science.

В конференцията ще вземат участие водещи експерти от компании като NVIDIA, Microsoft, Ocado, DataArt, Codete, SoftServe, както и представители на образователни институции. Сред лекторите тази година са и шестима българи – Мартин Тошев, Solution Architect в CoffeeCupConsulting, Михаил Матеев, CTO & Founder в Soft Project, Анета Ангова, мениджър в Ocado Technology, Ивайло Странджев, директор „Машинно обучение“ в Hyperscience, д-р Преслав Наков, Катарски институт по компютърни изследвания и Радостин Чолаков, основател на AzBuki.ML.

Участниците в конференцията ще имат възможност да чуят повече за последните тенденции в машинното обучение, виртуалната реалност, Elasticsearch, ползи и рискове при внедряване на технологии, базирани на изкуствен интелект, както и какви са начините за засичане на грешки и аномалии в този процес. Ще бъдат разгледани и много примери от практиката, както и такива, свързани с потенциала на AI и VR и от гледна точка на научни организации, стартиращи компании и голям бизнес.

Конференцията е подходяща както за специалисти, така и за ентусиасти, които искат да научат повече за това какво представляват генетичните алгоритми, Data Lakes, дълбоките невронни мрежи, YOLO алгоритмите, многоизмерните данни и т.н.

Повече информация относно темите и лекторите е достъпна на официалната страница на конференцията.

Участието в DataArt IT NonStop 2021 е напълно безплатно, но е необходима предварителна регистрация.