Позиция на DataArt относно войната в Украйна

Позиция на DataArt относно войната в Украйна
Настъпиха най-мрачните дни в историята на DataArt.

Мащабът на войната се увеличава. Невинни цивилни са ранени и убити. Няма как да се оправдае войната и виновните за нея. Изразяваме пълна подкрепа на украинците и трудния избор, пред който бяха изправени: да останат в страната си или да я напуснат.

DataArt ще продължи да оказва подкрепа на всички свои служители, независимо от причините, поради които в момента не могат да работят. Нашите екипи за спешно реагиране оказват съдействие в случай, че някой има нужда от финансова или друг вид помощ. Създадохме фонд за хуманитарна подкрепа и насочваме милиони долари, за да помогнем както на тези, които остават в Украйна, така и на тези, които трябва да изградят отново живота си другаде.

Ще работим без прекъсване, за да възстановим потока от клиенти и проекти към Украйна и да върнем достойното място на страната в ИТ индустрията.

DataArt вече е в режим на контрол на щетите. Всички в ръководния екип сме шокирани и разгневени, осъждаме тази агресия, инициирана от Руската федерация и имаме изключителна мотивация да помогнем на колегите в Украйна и народа на Украйна.

DataArt спря всички дейности по инвестиции и наемане в Русия и развитие на бизнеса там. В същото време носим отговорност за нашите колеги и ще изпълним всичките си ангажименти към нашите служители и клиенти. Корпоративната политика на компанията винаги е била насочена към избягване на държавни поръчки в Русия, така че да имаме договори само с частни компании. Нашите клиенти се противопоставят на войната, както и ние самите.

Ценностите ни остават непроменени. И искаме ясно да кажем, че който подкрепя тази инвазия, агресия и шовинизъм, няма да може да работи с нас.

Посланието към нашите колеги навсякъде по света е: войната трябва да бъде спряна от тези, които могат да я спрат. Ние трябва да работим и ще продължим да го правим, за да помогнем на народа на Украйна при всякакви обстоятелства.