Skillotron вече е с нова секция с въпроси, посветени на науката в ИТ

17 септември 2018
Skillotron вече е с нова секция с въпроси, посветени на науката в ИТ
“Science in IT” е названието на новата категория в гейминг платформата Skillotron, разработена от софтуерната компания DataArt.

По случай Международния ден на програмиста 13 септември, потребителите на платформата вече ще могат да решават тестове в още една секция с въпроси, свързани с науката в информационните технологии. Както и при останалите категории, тестовете са разделени в групи от по 10 въпроса, като започват от по-лесни и преминават към по-сложни.

Skillotron e платформа, базирана на геймификацията, където потребители от цял свят могат напълно безплатно да тестват своите умения в 20 различни категории, да създават свои въпроси, както и да съпоставят познанията си с останалите участници.

Платформата стартира официално през август 2017 г. и до момента разполага с над 2500 въпроса, създадени от ИТ специалисти от цял ​​свят. Освен такива, свързани с програмиране, потребителите могат да правят и тестове с по-обща насоченост, като например - Geek култура, английски език в ИТ, комикси, видеоигри и др.