Тенденциите в microservices и serverless архитектурите бяха представени по време на IT Talk

Тенденциите в microservices и serverless архитектурите бяха представени по време на IT Talk
DataArt посрещна началото на март с поредното издание на инициативата “IT Talk”, като специално за събитието у нас пристигна solution архитектът Александър Чиченин.

Той запозна българската публика с интересни факти относно serverless и microservices архитектурите и това кои са най-честите проблеми и решения в изграждането им.

Аудиторията имаше възможност да научи повече относно различни инструменти като Django, Amazon Web Services, Amazon Lambda, Serverless Toolkit и Resoarer Toolkit. Лекторът разгледа, както плюсовете, така и минусите на всяка от тях, базирайки се на дългогодишния си опит и практически познания. Той направи и подробен анализ на монолитния, microservice и serverless дизайн на споменатите инструменти.

В събитието се включиха близо 30 участника, като всеки от тях имаше възможност да зададе своите въпроси и да участва в дискусионната част в края на презентацията.

Александър Чиченин е solutions архитект в DataArt с над 6 години опит, чиито познания са фокусирани върху JavaScript и Python. Участвал е в множество технологични семинари, лекции и конференции в различни държави в Европа.

„IT Talk“ е инициатива на софтуерната компания DataArt, чието начало бе поставено през март 2017 г. Отделните събития са посветени на различни актуални теми от софтуерния бранш, като гост-лекторите са български и чуждестранни професионалисти с богат практически опит и познания. Участието в лекциите е напълно безплатно и е подходящо, както за софтуерни специалисти, така и за хора без опит, но с интереси към тематиката.