Виктор Андонов стана ментор на StartUP Weekend Blagoevgrad 2017

17 ноември 2017
Виктор Андонов стана ментор  на StartUP Weekend Blagoevgrad 2017
Студентската организация StartUP@Blagoevgrad към Американския университет в България организира за четвърта поредна година глобалната инициатива StartUP Weekend, която се състоя от 10-ти до 12-ти ноември в студентския център ‘Америка за България’ към АУБ, Благоевград, България.

StartUP Weekend е тридневно, практически-насочено събитие, на което предприемачи разбират дали техните идеи са осъществими или не, с помощта на ментори. Част от участниците в екипите на тези мероприятия имат технологичен или дизайнерски опит, а другата част имат вещи познания за развитието на бизнес.

В първия ден на състезанието, участниците обсъждаха своите идеи и се стараеха да вдъхновят други, за да образуват екипи, които да работят задружно върху предприемаческите им цели. А през останалите два дни, сформираните отбори се фокусираха върху развитието на стратегии, защитаване на идеи, прилагане на т. нар. LEAN Startup методологии, както и създаване на краен продукт/услуга с минимални рискове. Всеки тим имаше възможност да се срещне със специално подбрани ментори, които да им помогнат и да ги насочват в разработването на идеите.

Част от менторите на тазгодишното издание на събитието бе и Виктор Андонов, президент на DataArt Bulgaria. Неговите дълбоки познания в развитието на технологична компания, както и в разработването на различни софтуерни продукти и услуги, бяха изключително полезни за всичките 8 екипа на StartUP Weekend Благоевград 2017.

Голяма част от тях трябваше да изготвят концепция за мобилни или уеб приложения, за да осъществят целите на стартъпите си. Именно затова и Виктор Андонов бе ключов ментор за тях. Той даде своето обективно мнение, както и насоки за усъвършенстване на концепциите на тимовете. Неговите познания в управлението на технологична компания като DataArt и богат опит в разработването на софтуерни решения бяха практически приложени от голяма част от отборите.

В последния ден на конференцията, екипите демонстрираха своите прототипи и получиха обратна връзка от подбрани експерти, които зорко наблюдаваха всеки аспект от бизнес стратегиите им за стартъп.

Снимки от събитието: www.facebook.com